FESLEĞEN HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

9 Haziran 2014

FESLEĞEN HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

   Daha çok reyhan olarak bilinen fesleğen lamiacae familyasina ait ılıman yerlerde yetişen bir bitki türüdür.
A vitamini, potasyum, kalsiyum magnezyum, demir ve fosfor bakımından zengin bir bitkidir.

FESLEĞENİN FAYDALARI

   Fesleğenin faydaları aslında saymakla bitmez.

  • Sinirleri yatıştırıcı 
  • Sindirim sistemini çalıştırıcı
  • Hazımsızlığı giderici 
  • Anne sütünü artırıcı 
  • Böcek ısırıklarını tedavi edici
  • Kan şekerini düzenleyici
  • Öksürük geçirici etkilere sahiptir.

FESLEĞENİN KULLANIM ALANLARI

  Kuru ve taze olarak tüketilen fesleğen hem pisirilerek hem de taze olarak yemeklere katılır. Genellikle piştiğinde tadını kaybettiği için yemeklere sonradan katılır.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder