FIRIN SÜTLAÇ

14 Temmuz 2014

FIRIN SÜTLAÇ


MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta

1/2 çay kaşığı ufalanmış damla sakızı

TARİFİ


  • Pirinçleri ayıklayıp süzelim. Su ekleyip başlayalım. Eğer tencere de su kalmışsa süzelim.
  • Nişastayı 1 çay bardağı su ile sulandıralım.
  • Tencereye 1 yumurta sarısını ve sütü koyup çırpalım.
  • Şeker,sakız,vanilya ve pirinçleri ekleyelim. Bir taşım kaynatalım.
  • Sulandırılmış nişastayı ekleyip tekrar kaynatalım.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayalım. Sütlaçları ısıya dayanıklı kaplara paylaştıralım. Sütlaç kaplarını içi su dolu tepsiye koyalım. Fırına yerleştirelim.
  • Sütlaçların üzeri kabuklaşıp kahverengi olana kadar 25-30 dk pişirelim.
  • Fırindan çıkartıp soğuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.

Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder