PATLICANLI BÖREK

5 Temmuz 2014

PATLICANLI BÖREK

   Yine pratik ve lezzetli bir börek tarifi vereceğim. Patlıcan bu böreğe inanılmaz derece de yakışıyor.  Köz patlıcan yerine patlıcanları küp küp doğray
arak sıvıyağda biraz pişirerek de yapmanız mümkün. Ben közlenmiş patlıcanları daha hafif buluyorum bu yüzden tercihimi bu yana kullandım.Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.



MALZEMELER

6 adet patlıcan
1 adet kurusoğan
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
Tuz,karabiber
Sıvıyağ

4 yufka

TARİFİ


  • Patlıcanların közleyip kabuklarını soyalım. Küçük küçük doğrayalım.
  • Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar pişirelim.
  • Biberlerin doğrayıp ekleyelim. Pişirelim.
  • Közlernmiş patlıcanları ve baharatları ilave edelim.
  • Tavada tüm malzemeler karışınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • 1 adet yufkayı serelim. Üzerine sıvıyağ ve su karışımından sürelim. 2. yufkayı üzerine serip 12 parçaya bölelim. Üçgenlere sıvıyağ su karışımından sürüp patlıcanlı harcı koyalım.
  • Sigara böreği gibi satalım.
  • Pişireceğimiz tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı İnstagramdan takip etmek için buraya  :)



Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder