ARPA ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI

14 Ağustos 2014

ARPA ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI


MALZEMELER

1/2 su bardağı arpa şehriye
8 su bardağı su
1 adet yumurta
10  çorba kaşığı tepeleme yoğurt
Tuz

Sosu için;
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Kuru nane



TARİFİ


  • Tencereye arpa şehriyeleri koyup üzerine suyumuzu ilave edelim ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı blendır yardımıyla çırpalım.
  • Pişen şehriyenin suyundan bir miktar yoğurt karışımına ekleyerek, yoğurdu ılıtalım.
  • Ardından yoğurdumuzu yavaşça çorbamıza karıştırarak ekleyelim.
  • Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Tavada yağ ve biberi kızdırıp pişen çorbamızın üzerine ekleyerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi 'yı instagrandan takip etmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz ;)

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder