KÖFTELİ ERİŞTE ÇORBASI

19 Eylül 2014

KÖFTELİ ERİŞTE ÇORBASI

   Hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir çorba. Çorbanın tarifi 4-5 kişiliktir. Suyu yaklaşık 8 su bardağı kullandım.
   Terbiyseini yoğurtla yapacağımdan yoğurdun kesilmemesi için tuzunu sonradan ilave ediyorum. Ayrıca yoğurt ekşiyse 1 yemek kaşığı terbiyesine un ekleyebilirsiniz.





MALZEMELER

200 gr kıyma
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Un
1,5 su bardağı erişte

Terbiyesi için;
6-7 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı

Sosu için;
Tereyağı
Kuru nane


TARİFİ


  • Kıyma ve baharatları karıştırarak minik köfteler yapalım. Una bulayalım.
  • Suyu kaynatalım, erişteleri içıne atıp başlayalım.
  • Köfteleri ilave edelim ve pişirelim.
  • Yoğurt ve yumurtayı geniş bir kapta çırpalım.
  • Pişen çorbadan bir miktar alıp terbiyesini ılıtalım ve azar azar çorbaya ekleyelim.
  • 5 dk karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra tuzunu ilave edelim.
  • Tereyağını eritip nane ile sos hazırlayalım. 
  • Sosu üzerine döktükten sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder