HÜNKAR BEĞENDİ

1 Ekim 2014

HÜNKAR BEĞENDİ


MALZEMELER

1 kg dana kuşbaşı
1 adet domates
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası

2 kg patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


TARİFİ


  • Kuşbaşı etleri yıkayalım ve bir tencereye alalım.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp ete ilave edelim. Ocağın altını açalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayalım. Sarımsakları doğrayalım.
  • Et suyunu çekince sıvı yağ ve domates salçası ekleyip bir süre kavuralım. Domates, biber, tuz, karabiber, sarımsak ilave edip bir miktar su koyarak pişmeye bırakalım.
  • Patlıcanların közleyip kabuklarını soyalım. Limonlu suda 5 dk bekletelim. Böylece rengini korumuş olacaktır.
  • Suyunu süzüp ufak parçalar halinde keselim.
  • Bir tencereye yağı alıp eritelim. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Patlıcanların ekleyip karıştırdıktan sonra sütü karabiber ve tuzu ilave edelim. Karıştırarak pişirelim. Kaşar peyniri ilave ettikten sonra eriyince ocağın altını kapatalım.
  • Servis tabağına önce patlıcan üzerine de et sote koyalım. Sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder