ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

31 Ekim 2014

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK


  Yine ıspanak ve yine börek :) Bu sefer börekler çıtır çıtır oluyor. Üzerine galeta unu koyuyoruz ve fırından kızarınca çıkartıp sıcak sıcak servis yapıyoruz..



MALZEMELER

4 adet yufka
750 gr ıspanak
150 gr beyaz peynir
Tuz, kırmızı biber

Sosu için;

2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

Galeta unu

TARİFİ


  • Böreğin sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştıralım.
  • Ispanağı ocağa alıp 1 yemek kaşığı su ilave edelim. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ispanak, peynir ve baharatlarla iç harcı hazırlayalım.
  • Yufkayı tezgaha alıp üzerine sos sürelim. Diğer yufkayla üzerini kapatalım. 
  • Yufkayı 8 e bölelim. Sosu sürüp harcı geniş tarafına koyalım. Kendi etrafında sarıp önce sosa sonra galeta ununa bulayalım.
  • Kalan iki yufkayı da üst üste kapatıp aynı işlemleri uygulayalım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum:

  1. Haftasonuna bu boreginizi yapmayi dusunuyoum cok guzel gorunuyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Yonca hanım sevgiler

    YanıtlaSil