MANTARLI SARMAL BÖREK

24 Kasım 2014

MANTARLI SARMAL BÖREK

   Mantarlı sarmal böreğin tadı kadar servis edince görselliğide çok güzel.



   Üstelik mantarlı sarmal böreği hazır yufka ile yapacağımız için oldukça pratik..



MALZEMELER

200 gr mantar ( konserve)
Kaşar peyniri
1 adet kapta kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ

Börek sosu için

1 su bardağı süt
1 yumurta
Sıvıyağ
3 yufka

TARİFİ


  • Soğanları doğrayıp sıvı yağla pembeleştirelim. Ardından  biberleri dograyıp ekleyelim. Soteleyelim.
  • Mantarları kesip tavaya ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim.
  • Börek sosu için bir kapta süt, sıvıyağ, yumurtayı çırpalım.
  • Soğuyan mantarlı harca kaşar peyniri rendeleyip ekleyelim.
  • Yufkayı tezgaha serip üzerine sos sürelim. Harcdan en uca koyup saralım. İçten dışa doğru sarıp pişirecegimiz kaba yerleştirelim.
  • Diger yufkalarıda sarıp birinci yufkanın etrafında döndürelim.
  • Kalan sosu üzerine döküp 200C derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı geçince servis tabağına alıp keselim.
Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum: