DESENLİ KIRMIZI KADİFE RULO PASTA

12 Ocak 2015

DESENLİ KIRMIZI KADİFE RULO PASTA (RED VELVET)

 
    Red velvet yani kırmızı kadife çılgınlığı varken rulo pasta da desenli modeller revaçta olunca böyle bir pasta ortaya çıktı..





    Rulo pandispanyanın pamuk gibi olması için yumurta akı ve şekeri kar gibi olana dek çırpmak gerekir. Yumurta sarısınıda çırpıp yumurta akına ardından da kuru malzemeleri eklemeye başlıyoruz. Fakat burası çok önemli kuru malzemeleri koyduktan sonra karıştırırken mikser kullanmayın. Çırpma teli veya spatula ile alttan üste doğru karıştıralım. Böylece yumurta akının yapmış olduğu kabarcıkları söndürmemiş olacağız. Ve kabarmış, pamuk gibi bir pandispanyamız olacak..





MALZEMELER

Pandispanya için;

5 adet yumurta (büyük boy)
225 gr un
170 gr toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Desen için;

Kakao

Pastacı Kreması için;

5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı




TARİFİ

  • Pastacı kreması için tüm malzemeleri ( kremşanti, vanilya,tereyağı hariç) bir tencerede karıştırıp pişirelim.
  • Ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ekleyelim.
  • Ilıdıktan sonra toz kremşanti ekleyip çırpalım.
  • Pandispanya için yumurta akını toz şeker ve vanilya ile çırpalım.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra karışımdan 1 kepçe ayıralım. Ayırdıgımız pandispanyaya kakao koyup karıştıralım. Kalan hamura gıda boyası koyup karıştıralım. Kakaolu hamuru sıkma torbasına koyup istedigimiz şekillerde pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkalım. Kalan hamuru üzerine dökelim.
  •  Önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında 12 dk pişirelim.
  • Tepsi büyüklüğünde pişirme kağıdı kesip pudra şekeri serpelim. Pişen pandispanyayı üzerine kapatıp diğer pişirme kağıdını alalım. Bu işlemi uygularsanız pişirme kağıdını çıkarırken olası kırılmaları önlemiş olursunuz.
  • Bir kaseye su,şeker,aroma ( limon kullandım) hazırlayıp pandispanyayı ıslatalım. Böylece kuru olmayacaktır.
  • Pandispanyanın desensiz kısmına pastacı kremasını sürelim.
  • Rulo yapalım. Servis tabağına alıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder