KÖSTEBEK PASTA

5 Mayıs 2015

KÖSTEBEK PASTA

 En lezzetli ve pratiğinden  köstebek pasta ...
   






















MALZEMELER

3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

3 adet Muz

Muhallebi için;

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker

Kremşanti için;

3/4 su bardağı süt
1 paket kremşanti

TARİFİ

  • Köstebek pasta yapmak için önce yumurtaları mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
  • Şeker ilave edip şeker eriyene kadar çırpma işlemine devam edelim.
  • Vanilya, süt ve sıvı yağ ekleyip çarptıktan sonra kuru malzemeleri eleyip karıştıralım.
  • Yuvarlak kelepçeli kalıba karışımı döküp 180C ° fırında 15 dakika pişirelim.
  • Muhallebisi için süt, nişasta, toz şekeri tencereye koyup çırpma teliyle karıştırarak pişirelim.
  • Kremşantiyi hazırlayalım.
  • Soğuyan muhallebiye kremşantiyi ekleyelim.
  • Kekin ortasını havuz gibi açalım. Muz yerleştirelim. Üzerine muhallebiyi dökelim.
  • Kalan kek parçalarını robotta ufalayalım. Köstebek pastamızın üzerine dökelim.
  • Köstebek pastayı buz dolabında 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder