ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

28 Mayıs 2015

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

   Havaların ısınmasıyla beraber sütlü ve pratik tatlılara talep artıyor. Şeftali'li muhallebi de bu tatlı sınıfının ilk sıralarında. Dilerseniz benim gibi şeftali püresiyle birlikte hazırlayıp iki renkli muhallebi , dilerseniz de sırf şeftalili muhallebi hazırlayabilirsiniz. 




  Tatlıda vermiş olduğum ölçülerle 4 kup çıkarmanız mümkün. Servis edeceğiniz kişi sayısına göre malzeme miktarını artırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.





MALZEMELER

Muhallebi için;

1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
2.5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket toz vanilya

Şeftali'li muhallebi için;

1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2.5 yemek kaşığı toz şeker
2 adet şeftalinin püresi

TARİFİ

  • Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Pişen muhallebiye vanilya ekleyip karıştıralım ve kuplara paylaştıralım.
  • Şeftali muhallebisi için tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kupların üst kısmına paylaştıralım.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebileri buzdolabında soğutup servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder