ÇİLEKLİ VE BEZELİ PARFE

10 Temmuz 2015

ÇİLEKLİ VE BEZELİ PARFE

   Sıcak günlerde ferahlatıcı tatlı alternatifi arar dururuz. Üstelik çilekli ve bezeli parfeyi yapmak oldukça basit...


MALZEMELER

Muhallebisi için;

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
2/3 su bardağı toz şeker


1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

10 adet çilek
6 adet beze

TARİFİ

  • Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
  • Pişen muhallebiye vanilya koyup karıştıralım.
  • Kremşantiyi hazırlayalım. Çilekleri doğrayıp ekleyelim.
  • Muhallebiyi de ekleyip çırpalım.
  • Baton kek kalıbının içini streçle kaplayalım.
  • Karışımı içine koyup bezeleri ekleyelim.
  • Buzlukta dolduralım.
  • Servisten 10 dakika önce buzluktan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun..

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder