TEL KADAYIF BÖREĞİ
DİL PEYNİRLİ TEL KADAYIF BÖREĞİ
MALZEMELER
250 gr tel kadayıf
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
- Börek sosu yapmak için süt , yumurta , yoğurt ve tuzu derince bir kaba alıp çırpalım.
- Kadayıfın yarısını pişirme kabına koyalım ve sosun yarısını dökelim. Üzerine peynir koyup kalan kadayıfı ardından da sosu dökelim.
- Elimizle hafifçe bastıralım.( Böylece kadayıfı düzleştirmiş olacağız ve daha kolay dilimleyecegiz.) Dilimleyelim.
- 180°C fırında alt üst konumda kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kadayıf böreğimizi tekrar dilimleyerek sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder