MANDALİNALI KURABİYE

28 Ekim 2015

MANDALİNALI KURABİYE


MALZEMELER

110 gr tereyağı
1 adet mandalinanın suyu
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2/3 su bardağı toz şeker
Un


TARİFİ

  • Oda sıcaklığında tereyağı ve yumurtayı yoğurma kabına alıp yoğuralım. Mandalina suyu , vanilya , kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Resimdeki şekli vermek için hamurdan bezeler yapıp tezgahta elimizle inceleyerek uzatalım. Verev kesip çatalla şekil verelim.
  • 180C° fırında 15 dakika pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder