PORTAKAL KABUKLU BİSCOTTİ

4 Şubat 2016

PORTAKAL KABUKLU BİSCOTTİ

   Lezzetli mi lezzetli iki kez pişirilmiş İtalyan bisküvisi biscottinin portakal kabuklu versiyonu..




MALZEMELER

50 gr tuzsuz tereyağı
1+3/4 su bardağı un

100 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase haşlanmış portakal kabuğu

TARİFİ


  • Un, kabartma tozu , şekeri bir kapta karıştıralım.
  • Tereyağını eritip ılıdıktan sonra yumurta ve vanilyayı ilave edelim. Çırpalım.
  • Unlu karışıma ilave edip yoğuralım. Portakal kabuklarınıda tekrar ekleyip yoğuralım. Eğer hamur toparlanmaz ise azar azar un ekleyip yoğuralım.
  • Hamuru iki parçaya ayırıp somun şekli verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dk pişirelim. Fırından çıkarıp ılımasını bekledikten sonra 30cm eninde verev keselim. 5 er dakika arkalı önlü pişirelim.
  • Biscottilerin tamamen sertleşmesi için pişirme işlemi ardından ızgara teli üzerinde soğuması için bekletelim
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder