KARAMEL KREMALI ISLAK KEK

4 Ağustos 2016

KARAMEL KREMALI ISLAK KEK



MALZEMLER

Keki için

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması

Islatmak için

1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kahve
Karamel krema için
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
25 gr tereyağı
25 gr toz şeker
65 gr krema
1 paket toz kremşanti

TARİFİ


  •  Keki yapmak için yumurta yı çırpma kabına koyup köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Kalan ıslak malzemeleri koyup çırpma işlemine devam edelim.
  • Kuru malzemeleri bir kaba koyup eleyerek karışıma ekleyelim.
  • İyice karışmasını sağladıktan sonra dikdörtgen veya kare pişirme kabına dökelim. 180C° derecelik fırında 25 dk pişirelim.
  • Krema için süt, şeker ve unu bir tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
  • Ayrı bir tava da şeker ve yağı eritelim. Krema ilave edip bir taşım kaynatalım. 
  • Hazırladığımız karameli muhallebiye ilave edip toz şanti ekleyip çırpalım.
  • Pişen kekin üzerine delikler açalım. Sütlü kahve ile ıslatalım. Karamelli kremayı üzerine döküp buz dolabında en az 4 saat dinlendirelim.
  • Karamelli ıslak kekin üzerine arzuya göre kakao veya Hindistan cevizi döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder