KARAMEL KREMALI ISLAK KEK
KARAMEL KREMALI ISLAK KEK
MALZEMLER
Keki için
2 adet yumurta1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
Islatmak için
1 su bardağı süt1 çay kaşığı kahve
Karamel krema için
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
25 gr tereyağı
25 gr toz şeker
65 gr krema
1 paket toz kremşanti
TARİFİ
- Keki yapmak için yumurta yı çırpma kabına koyup köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Kalan ıslak malzemeleri koyup çırpma işlemine devam edelim.
- Kuru malzemeleri bir kaba koyup eleyerek karışıma ekleyelim.
- İyice karışmasını sağladıktan sonra dikdörtgen veya kare pişirme kabına dökelim. 180C° derecelik fırında 25 dk pişirelim.
- Krema için süt, şeker ve unu bir tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
- Ayrı bir tava da şeker ve yağı eritelim. Krema ilave edip bir taşım kaynatalım.
- Hazırladığımız karameli muhallebiye ilave edip toz şanti ekleyip çırpalım.
- Pişen kekin üzerine delikler açalım. Sütlü kahve ile ıslatalım. Karamelli kremayı üzerine döküp buz dolabında en az 4 saat dinlendirelim.
- Karamelli ıslak kekin üzerine arzuya göre kakao veya Hindistan cevizi döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder